събота, 30 октомври 2010 г.

Избягвайте подсладени напитки, за да няма нужда от лечение на диабет

Захарта не е приятел при лечението на диабет 

Ако пиете по една или две напитки с високо съдържание на захар, вероятността да развиете диабет и да ви се налага да се подложите на лечение на диабет, се увеличава с 26%, сочат проучванията.
При новите анализи, учените извличат най-важните моменти от 11 предишни изследвания, в които вземат участие повече от 320 000 хиляди участници, за да се изгради представа за „общата картина.”
Редовната консумация на подсладени напитки е доказан рисков фактор за появата на диабет и метаболитен синдром, която изисква своевременно лечение, обясняват учените от Harvard School of Public Health.
Метаболитният синдром е комбинация от здравословни проблеми, включващи високо кръвно налягане, рязко повишаване на кръвната захар, високи нива на триглицериди, ниски нива на „добър” холестерол, натрупвания на мазнини в областта на корема. Всичко това завишава риска от диабет с повече от 70%.
При проучването се имат предвид газирани напитки, плодови напитки, студен чай енергийни напитки, витаминозни води. Напитките направени на 100% от плодове не влизат в това число. Те могат да се употребяват дори и при лечение на диабет.
В това, според учените, няма нищо учудващо, тъй като тези напитки съдържат много калории, а това води до напълняване. Наднорменото тегло и затлъстяването от своя страна са също рискови за развитието на диабет и, за да бъде успешно последвалото лечение на диабет трябва да се намали теглото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар