сряда, 27 октомври 2010 г.

Здравословният начин на живот – най-доброто лечение на диабет

Лечение на диабет - хранене и упражнения

Проучванията по въпроса за лечение на диабет сочат, че промените в начина на живот и хранене са много ефективен начин за контрол на диабета. Редовните тренировки и по-здравословното хранене, смятат учените, са най-добрият начин да провеждаме лечение на диабет.
Учените сравняват две групи пациенти, при които се провеждат два вида лечение на диабет сред 5000 пациенти с диабет тип 2, страдащи от затлъстяване. Едната група поддържа „интензивен начин на живот”, който включва промени в храненето и фитнес, докато другата група приема медикаменти и се среща три пъти годишно с група за подкрепа и обучение.
След 4 години, първата група губи около 6% от теглото си, докато другата – по-малко от 1%.
Освен това, групата с по-интензивен начин на живот постига по-ниско кръвно налягане, по-добри нива на хемоглобин и „добър” холестерол.
Медикаментозното лечение на диабет от друга страна не показва дългосрочни ползи при пациентите. Избягването на преработени храни като бяла захар, бял ориз и паста са вредни при лечението на диабет. Докато консумацията на органични, сурови зеленчуци и ядки например, доказано подобрява ефекта от лечението на диабет и подобрява общото здравословно състояние.
Учените смятат, че това е ясна индикация за това, кой е по-добрият начин за лечение на диабет, защото резултатите в цифри сами говорят за себе си.



1 коментар:

  1. Най- успешното лечение на диабета с природни продукти, вкл. билки, е чрез смесена консумация на продукти от тибетски гъби - млечна тибетска и чаена тибетска гъба (качбуча). Аз свалих захарта от 13 на 6,1 за 10 месеца, и сега положението ми е стабилно.
    Отслабнах и с 8 килограма.
    Ако искате да ви опиша схемата и последователността на консумация, моля пишете ми на nida18@abv.bg.

    ОтговорИзтриване