понеделник, 25 октомври 2010 г.

Как се провежда лечение на диабет?

Лечението на диабет се води стриктно

Въпреки че диабетът все още е заболяване, което може да се контролира, но не и да се излекува напълно, през последните десетилетия лечението на диабет има значителен напредък. Това важи особено много що се отнася до следенето нивата на глюкоза от самия пациент. Според специалистите, добрият контрол на нивата на глюкоза намалява риска от усложнения с около 60%.
Какво трябва да правим за правилно лечение на диабет?

1. Следете редовно кръвната си захар. Според тях се променят и упражненията, начина на хранене и медикаментите за лечение на диабет.
2. Придържайте се към всичко предписано от вашия лекар за лечение на диабет. В общи линии едно от най-важните неща е, кръвната захар се мери преди хранене и преди лягане.
3. Използвайте кръвни тестове. В миналото тестовете с урина бяха по-разпространени, но кръвта дава по-точни резултати. Нови и съвременни начини за тестване на кръвта свързани с лечението на диабет се създават през постоянно.
4. Вземайте лекарствата си точно, както са изписани от вашия лекар, независимо дали са медикаменти или инсулин.
5. Създайте си персонален хранителен план и се придържайте към него. Консултирайте се с диетолог и специалист по храненето, като се съобразите с това, което харесвате, разбира се.
6. Придържайте се към хранителния си план. Опитвайте нови храни, но внимавайте с начина, по който ви влияят.
7. Яжте въглехидрати, които съдържат много фибри, витамини и минерали, като пресни плодове и зеленчуци. Запазете сладките храни само за специални случаи.
8. Отслабването е ключов момент при лечението на диабет ако сте с наднормено тегло.
9. Ако не забележите положителна промяна в лечението на диабета, се консултирайте с лекаря си за промени в режима си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар