събота, 6 ноември 2010 г.

Лечение на диабет и проблеми със съня

Лечение на диабет за по-добър сън 

Един от често срещаните проблеми при диабет е сънят. При успешно лечение на диабет този проблем може да се контролира успешно. Именно правилното лечение на диабет може да бъде начин за постигане на добър сън. Когато кръвната захар е висока, организмът се опитва да се справи с това като ви кара да уринирате по-често. Така през по-голямата част от нощта се лутате между леглото и тоалетната.
Лечението на диабет и проблемите със съня често пъти вървят ръка за ръка. Освен това липсата на здрав сън може да е индикация за наличието на диабет.
За да бъде сънят ви отморяващ и продължителен, трябва да се погрижите още през деня. Важно е да се храните здравословно и да контролирате постоянно кръвната захар. Така ще си осигурите приятни сънища. Именно правилното лечение на диабет е ключът към постигането на нощи изпълнени със сън, а не с неприятно ставане през 10 минути.
Учените не са категорични за това какво количество сън ни е нужно, за да се чувстваме добре. Независимо колко спите, ако сънят не е прекъсван често и се събуждате отпочинали, значи е достатъчно, за да не вредни на здравето ви. Що се отнася до съня щом страдат от диабет, по него можете да съдите доколко лечението на диабет е успешно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар