понеделник, 8 ноември 2010 г.

При лечение на диабет отслабването е задължително условие

Лечението на диабет се повлиява от отслабването 

За да е успешно лечението на диабет важно условие е нормалното тегло. Ако човек с Диабет, страда от наднормено тегло, състоянието му може да се усложни. Преди да се започне определена диета за отслабване при лечение на диабет, трябва да се имат предвид медикаментите, които се приемат, инсулина, кръвната захар и специалните предписания.
Специалистите съветват при лечение на диабет задължително да се смъкнат няколко килограма (с изключение на патологичните случаи), за да се оптимизира контролът над заболяването. Това става с контролирана диета и подходящо физическо натоварване.
За целта се препоръчва намаляването на калориите с 500, като това трябва да бъде равномерно, от всички вещества – въглехидрати, протеини и мазнини. Идеалната пропорция на тези вещества при лечение на диабет е 50% въглехидрати, 30% мазнини и 20% протеини.
Отслабването е достатъчно голямо предизвикателство дори и без да е съчетано с лечение на диабет, а при хората страдащи от това заболяване става още по-трудно.
При хората, които си инжектират инсулин е дори още по-сложно, защото те трябва да се хранят, когато имат ниска кръвна захар.
Всъщност двата най-големи проблема са прекалено ниската и прекалено високата кръвна захар. Ако теглото се регулира и се спазва балансирана диета, тези проблеми се свеждат до минимум, което е и целта на лечението на диабет.

3 коментара:

  1. Това за отслабването и диабета, между другото е абсолютно вярно!!!

    ОтговорИзтриване
  2. 50% въглехидрати, 30% мазнини и 20% протеини в храната правят хората дебели като американците( най-дебелата нация на света)

    ОтговорИзтриване
  3. 50% въглехидрати, 30% мазнини и 20% протеини в храната правят хората дебели като американците( най-дебелата нация на света)

    ОтговорИзтриване