сряда, 22 септември 2010 г.

Чесънът е идеален за лечение на диабет!

Какво представлява чесънът като средство за лечение на диабет? Лечебните му свойства са познати от далечни времена, от около 2300 г. пр. Хр.
Още Питагор е нарекъл чесъна "цар на подправките", а през 2004 г. той е избран за подправка на годината от Международната асоциация за подправките.
Помага при лечение на диабет.
Чесънът е препоръчителен и за диабетици поради факта, че намалява нивото на захарта в кръвта. Подправката укрепва и имунната система. На ден са ви необходими около 2-3 скилидки чесън, за да подсигурите здравето си.
Но имайте предвид, че при увеличена стомашна секреция, чернодробни или жлъчни заболявания, също и проблеми с бъбреците чесънът не е препоръчителен (освен 6 много малки количества).
Чесънът е подходящ и при диети, защото стимулира обмяната на веществата в организма и така по-лесно се губят излишните килограми.
Естествен антибиотик
Чесънът е съставен от алицин (естествен антибиотик), витамините A, Bl, В2, от йод, колин и противотуморния елемент германий. Чесънът съдържа и различни хормони и ензими. А не много приятният му вкус и аромат се дължат на няколко серни съединения в него. Като съставки, в 100 грама чесън има около 6 грама белтъчини, 31 грама въглехидрати, 0,2 грама мазнини, 0,15 грама желязо. 0,2 грама фосфор, 1,5 грама целулоза и 0,15 грама витамин С. Тези елементи също спомагат лечението на диабет.
Бори вирусите
Що се отнася до лековитите способности на чесъна, те са много - действа противовъзпалително и противовирусно. Предотвратява патологичните процеси в кръвта и кръвоносната система (довеждащи до появята на инфаркт) и спомага за по-доброто им снабдяване с хранителни вещества и кислород.
Чесънът намалява нивото на холестерола и на триглицеридите (мазнините), също така действа противогъбично. Чудната подправка понижава и регулира високото кръвно налягане, намалява кръвната захар и се отразява отлично при лечение на диабет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар